Arthemia

Во 40-те години работа, никогаш не сме го следеле пазарoт. Ние секогаш сме го создавале истиот. – Џовани Ди Бенедето, сопственик на Arthemia

Ексклузивност

Да се избере најдобриот квалитет,

да се пронајде суштината на убавината,

да се понудат уникатни предлози на локалите

бидејќи престижот се создава само преку уникатноста.

Креативност

Да се патува со мислите и со срцето,

да се негува љубопитноста,

да се даде форма на нови вкусови

и изненадувачки бои.

Страст

Да се сака длабоко

уживањето во мирисот

да се подарат слатки емоции

на тие што знаат да го ценат вкусот на нештата.

Производи

ICE TEA INFUSION

Традицијата и историјата на чајот стануваат дел од Вашиот локал. Ice Tea Infusion е иновативен производ на Arthemia кој нуди високо квалитетен ладен чај со природна инфузија.

 

Колекција од 8 скапоцени мириси во 8 избрани вкусови во монодоза пакување послужени на гостинот во екслузивен стаклен чајник.

Crema al Caffe'

Енергијата на кафето се спојува со кадифената мекост на кремата.

 

Тоа е кафе кремата Arthemia. Вкусна и вистински освежителна, таа е одлична алтернатива на кафето.

 

Шест автентични вкусови од италијанската традиција ќе му додадат престиж на Вашиот локал.

Granita

Медитеранска свежина

 

Од топлата Сицилија пристигнува Гранита Arthemia: свежо медитеранско задоволство кое ги носи во Вашиот локал единствените вкусови од Јужна Италија.Внимателно одбрани состојки за една пауза со полно уживање во топлите летни денови. 8 достапни вкусови за 8 фантастични и уникатни искуства.

ТHE ROOTS OF CHOCOLATE

Благодарение на Arthemia, сега можете во Вашиот локал да го служите квалитетот и традицијата на најдоброто топло италијанско чоколадо.

 

Девет вкусови на топло чоколадо и топла крема за да ги надминете очекувањата на сите Ваши гости.

THE ROOTS OF TEA

Чајот е пијалок кој во себе содржи нешто волшебно. Препознатлив е по вкусот, аромата и лековитите својства. Спакувани во филтер ќесички, листовите на чајната билка (Camelia sinensis) го даваат најдоброто: практичност и едноставност во подготовката.

Вкус кој никогаш не се менува, и со богата историја; вкус кој Arthemia го спои во палета од 15 престижни мешавини кои се достапни за сите нас.

www.arthemia.it

 

www.facebook.com/arthemiamk